06-52108349 info@kernconnect.nl

Wat is REIKI?

WAT IS REIKI? Je hebt last van je rug, je stoot je hoofd, je hebt een kind dat is gevallen, last van buikpijn of bedenk het maar; het eerste dat je doet is zonder nadenken je hand op je lichaam leggen, daar waar het pijn doet. Het helen door aanraking is zo oud als het instinct. REIKI betekent: universele levensenergie en is een prachtige methode om iemand rust, healing en inzicht te geven.

REIKI EN DE TOEPASSING IN DE HUIDIGE TIJD De reguliere geneeskunde erkent inmiddels dat gezond zijn o.a. betekent dat je lichaam en geest in balans moeten zijn. Daarnaast heeft uitvoerig wetenschappelijk onderzoek recent aangetoond, dat “rust en diepe ontspanning” een van de drie pijlers is, waarmee je een overbelast immuunsysteem tot rust helpt brengen. Een overbelast immuunsysteem zorgt voor 70% van onze huidige chronische ziekten zoals burn-out, diabetes type II, vermoeidheid, darmproblemen, alzheimer, jicht, depressiviteit, hoge bloeddruk, huidproblemen, overgewicht etc. Een gezonde Geest en Rust is exact waar Reiki aan bijdraagt!

HOE WERKT REIKI ? De energie gaat daar naar toe waar het op dat moment nodig is. Dit kan best een plaats zijn in of op je lichaam welke een hele andere is dan waar de pijn en/of klacht zit volgens jou. Het is zelfs zo dat de energie ook verder gaat dan een fysieke klacht. De energie kan ook naar een gedachte of overtuiging gaan, die een blokkade heeft veroorzaakt in je lichaam. De blokkade uit zich dan in een lichamelijke klacht of zelfs een geestelijke klacht. Reiki werkt nooit alleen aan de symptomen, maar zoekt de oorzaak of te wel de blokkade op die de (geestelijke) pijn veroorzaakt. Lichaam en geest zijn één. Vaak voelen we alleen als er iets mis is met ons lichaam en behandelen we de klacht ook zodanig. Indien de klachten steeds ernstiger worden en medicijnen slechts alleen de pijn onderdrukken of verzachten, gaan we pas verder kijken wat de mogelijke, diepere oorzaak zou kunnen zijn. Een burn-out is hier een voorbeeld van.

Met behulp van Reiki kun je hieraan werken. Reiki is dan ook veel meer dan alleen maar energie doorgeven door middel van handoplegging. Het laat je jouw blokkades op lichamelijk en geestelijk niveau zien en voelen. Het is aan jou zelf hoe je met deze blokkades en energie omgaat. Luister je er na, pas je je overtuigingen of levenswijze aan of kies je daar nog niet voor? Weet wel, dat wat er al jaren zit is niet met een enkele behandeling te herstellen. Het is een heel proces wat je gaat doorlopen in jouw eigen tempo.

Omdat Reiki zich richt op zowel het symptoom als de blokkade erachter,  is deze methode bij uitstek goed te gebruiken bij: * Stress, vermoeidheid, slapeloosheid * Hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, etc. * Kneuzingen, botbreuken en andere verwondingen * Menstruatiepijn en overgangsklachten * Koude handen en voeten.

 

cropped-A.-Logo-kleur1.jpg