Je bent NU op zoek naar antwoorden.

Terwijl je dit leest loop je misschien vast in je leven. Je omgeving, je werkgever, je huisarts; iemand heeft waarschijnlijk tegen je gezegd dat je een burn-out hebt.

Wat, hoe en waarom? Wat is een burn-out, hoe heeft mij dat kunnen overkomen en waarom juist mij?

Je zoekt naar antwoorden op vragen als: Wat betekent dit voor mij? Wat kan ik doen om te herstellen? Waar moet ik beginnen? De periode waar je nu doorheen gaat is intens en waarschijnlijk ben je nu al bezig met de vraag: wat moet ik in de toekomst anders gaan doen om niet in dezelfde valkuilen of situatie te belanden?

Vaak als je er even doorheen zit, zoals mogelijk nu het geval is, ervaar je de overvloed aan prikkels. Je eigen emoties die overwegend negatief zijn, de bezorgdheid van familie, je gezin, de druk vanuit je werkgever. Ondertussen krijg je van iedereen tips en aanwijzingen over de dingen die je moet doen om weer de oude te worden en snel te herstellen. Iedereen om je heen schijnt precies te weten wat je moet doen en laten! Dit kan zo overweldigend zijn, dat het bijna niet te managen is. Nog even los van het feit of je überhaupt de energie hebt om die zaken daadwerkelijk te doen.

Een burn-out is niet makkelijk te herleiden naar 1 oorzaak. Verschillende energie- of krachtverslinders hebben de afgelopen periode een flinke wissel op je getrokken. Daar waar je hoopte dat het rustiger zou worden, blijkt opeens dat je lichaam en geest op zijn geraakt. Je bent op een punt beland waar weinig je nog kan motiveren, blij kan maken of energie kan geven. De goede adviezen van de mensen om je heen ten spijt; dat zijn vaak niet de aanknopingspunten waardoor jij denkt weer grip te krijgen op jezelf.

In mijn optiek is een burn-out niet het einde, maar juist een nieuwe start voor je leven, een kans om te resetten. Een burn-out dwingt je om kritisch te kijken naar factoren die van invloed zijn geweest en te kijken naar je eigen aandeel. Wat heb ik gedaan of juist nagelaten waardoor ik me nu zo energieloos, uitgeput of verdrietig voel.

Burn-out is een fase, een proces waar je doorheen moet. Het is geen makkelijk proces. Je zult niet meer dezelfde zijn als daarvoor. Gelukkig kan met de juiste begeleiding en tools iedereen herstellen. Waar we voor gaan, is dat je een krachtiger versie van jezelf wordt.

Waar heb jij op dit moment de meeste behoefte aan?

R

NU! Grip op je eigen energie herstellen

Je bent NU op zoek naar antwoorden. Je wilt een houvast, of in elk geval duidelijkheid over dingen die je wel of juist niet moet doen. Hoe help je jezelf uit deze situatie of omstandigheden.
Je gaat door het proces van de Burn-out heen, je zult niet meer dezelfde zijn als daarvoor. Waar we voor gaan, is dat je een krachtiger versie van jezelf wordt.

Door het maken van een energie & krachten-veld-analyse, krijg je inzicht in jouw situatie. Daarbij krijg je praktische tips en handvatten om zelf stapje voor stapje je energie weer op te bouwen. Ook het maken van keuzes hoort hierbij.

De begeleiding is persoonlijk. Dit kan 1-op-1, maar ook in kleine groepjes van max 5 personen. Voordeel van deze laatste optie, is dat je zult merken dat er heel veel mensen zijn die door hetzelfde proces gaan en precies dezelfde dingen ervaren als jij.

R

Volledige regie over je eigen energie

Je hebt al verschillende dingen gedaan op het gebied van jouw persoonlijke ontwikkeling. Je bent eerder bezig geweest, of geïnteresseerd in het werken met je eigen energie huishouding. Leer hoe energie werkt, hoe het voor jou werkt, wat jouw persoonlijke aanleg is. Wat is energie precies, welke vormen zijn er en hoe kun je dit in jouw voordeel inzetten.

Je krijgt inzicht in hoe energie voor of tegen je kan werken en hoe jij dit zelf kunt omvormen. In een jaartraject, ga je in een groep van maximaal 8 personen, met alle bovenstaande punten aan de slag. Het mooie van werken in een groep, is dat je met elkaar ook een energie opbouwt. Elke groep is anders en uniek.

Concreet, meteen toepasbaar, diepgaand, relaxed en humor zijn basisaspecten voor de training.

 

VOOR DE WERKGEVER:

Fysiek en mentaal Sterk naar je Werk

Preventie op de werkvloer bij Burn-out, stress en oververmoeidheid. In 2019 gaf 45% van de werknemers aan dat de werkgever meer maatregelen zou moeten nemen tegen werkdruk en stress. Hoe kan jij als werkgever ervoor zorgen dat  jouw mensen genoeg energie hebben en houden?

Waar ik in geloof en wat ik zie dat werkt, is het vergroten van de weerbaarheid.  Met als resultaat, dat  medewerkers andere keuzes gaan maken. Hierdoor kan hun effectiviteit, werkplezier en energie groeien. Een gezonde werknemer draagt sneller en makkelijker bij aan gezonde bedrijfsresultaten. We werken we aan wendbaarheid en flexibiliteit en we steken in op duurzame verandering.

Door zowel de fysieke als de mentale aspecten die van invloed zijn op gezondheid te belichten, ontstaat er een totaal beeld van wat stress is. Hoe het werkt en wat veroorzaakt het ook op langere termijn. Zo zorgt bepaalde voeding voor stress, maar ook te weinig slaap is een belasting.

Psychosociale druk is slecht voor de gezondheid, je plaats binnen de hiërarchie in een team bepaalt ook hoe fit je je voelt. Je sociale context:  ook hier is aandacht voor. Door het combineren van verschillende invalshoeken is het behalen van positieve resultaten nog dichter bij!

Een training in 1,5 dag zal niet de hele bedrijfscultuur veranderen. Dit vraagt meer tijd en aandacht. Doelen moeten worden gehaald, targets bereikt. Hier heeft een werknemer soms weinig invloed op. Waar de werknemer, waaronder ook leidinggevenden, managers en directies, wel invloed op uit kunnen oefenen is hun eigen weerbaarheid tegen stress en werkdruk

Hoewel de training preventief bedoeld is, valt er voor medewerkers die al in een burn-out zitten, ook veel te halen uit de training!

“I choose to make the rest of my life, the best of my life”

– Louise Hay

“Superveel gehad aan de sessies bij Kernconnect. Diandra is open, oprecht, professioneel en werkt oplossingsgericht. Diandra heeft veel ervaring en weet tot de kern te komen van jouw problemen. Ze stelt de juiste vragen om jezelf inzicht te geven. Als ik bij jou kom, kom ik thuis. Diandra je bent geweldig 🙏💜

“De afgelopen workshop heeft me geholpen om te accepteren dat ik burn-out klachten heb, en het gaf me tools om mijn herstel op te pakken. Ik besef dat ik niet alleen ben.”

Zin om samen aan de slag te gaan?

NU energie herstel, of volledige regie op je energie.

© Copyright Diandra Oldenburger | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring